Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža (CROSBI ID 335321)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vidučić, Dubravka Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2001

Podaci o odgovornosti

Vidučić, Dubravka

Rade, Desanka

hrvatski

Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža

U ovom radu ispitivan je utjecaj rane i kasne berbe na svojstva djevičanskog maslinovog ulja. Uzorci ulja dobiveni su iz plodova maslina sorti Bjelica i Buža s područja zapadne Istre, koji su prerađeni centrifugalnom ekstrakcijom. Izvršena je analiza osnovnih pokazatelja kvalitete, određen je indeks boje, udjel klorofila i udjel ukupnih polifenola i o-difenola. Rezultati pokazuju da vrijeme berbe maslina (odnosno zrelost ploda) ima utjecaj na svojstva maslinovog ulja. Najveći udjel ukupnih polifenola i o-difenola imalo je ulje iz sorte Bjelica pobrane u ranoj berbi.

djevičansko maslinovo ulje; fenolni spojevi; vrijeme berbe; klorofil

nije evidentirano

engleski

Influence of harvesting time on polyphenols in olive oil from variety Bjelica and Buža

nije evidentirano

virgin olive oil; phenolic compounds; harvesting time; chlorophyll

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

03.05.2001.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano