Dostignuća u pakiranju mesa (CROSBI ID 96143)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Galić, Kata
hrvatski
Dostignuća u pakiranju mesa
Danas postoji niz različitih ambalažnih materijala, pomoćnih materijala i tehnika pakiranja koji osiguravaju bolju kvalitetu i očuvanje upakirane hrane. Većini materijala novijeg datuma zaštitna funkcija je poboljšana bilo putem laminacije, prevlačenja ili ugradnje aktivnih tvari. Odabirom adekvatnog ambalažnog materijala, koji će zaštititi proizvod od štetnih čimbenika iz okoline, moguće je produžiti vijek trajanja prehrambenih proizvoda. Ovdje se u prvom redu misli na utjecaj temperature, kisika, vlage, svjetla, kontaminanata i nepažljivog rukovanja. Primjenom metode pakiranja u modificiranoj atmosferi ili aktivnog pakiranja povećana je ne samo održivost proizvoda već i kvaliteta u odnosu na klasične načine pakiranja. S obzirom na navedeno, tematika rada je usmjerena na pakiranje mesa.
Aktivno pakiranje; ambalažni materijali; meso; modificirana atmosfera.
nije evidentirano
engleski
Advances in meat packaging
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano