Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dostignuća u pakiranju mesa (CROSBI ID 96143)

Prilog u časopisu | stručni rad

Galić, Kata Dostignuća u pakiranju mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2000), 34-36-x

Podaci o odgovornosti

Galić, Kata

hrvatski

Dostignuća u pakiranju mesa

Danas postoji niz različitih ambalažnih materijala, pomoćnih materijala i tehnika pakiranja koji osiguravaju bolju kvalitetu i očuvanje upakirane hrane. Većini materijala novijeg datuma zaštitna funkcija je poboljšana bilo putem laminacije, prevlačenja ili ugradnje aktivnih tvari. Odabirom adekvatnog ambalažnog materijala, koji će zaštititi proizvod od štetnih čimbenika iz okoline, moguće je produžiti vijek trajanja prehrambenih proizvoda. Ovdje se u prvom redu misli na utjecaj temperature, kisika, vlage, svjetla, kontaminanata i nepažljivog rukovanja. Primjenom metode pakiranja u modificiranoj atmosferi ili aktivnog pakiranja povećana je ne samo održivost proizvoda već i kvaliteta u odnosu na klasične načine pakiranja. S obzirom na navedeno, tematika rada je usmjerena na pakiranje mesa.

Aktivno pakiranje; ambalažni materijali; meso; modificirana atmosfera.

nije evidentirano

engleski

Advances in meat packaging

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6

2000.

34-36-x

objavljeno

1332-0025

1848-8323

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Biotehnologija