Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Imunoenzimske (ELISA) metode u analitici prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 417968)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Petrić, Josip Imunoenzimske (ELISA) metode u analitici prehrambenih proizvoda / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Petrić, Josip

Marković, Ksenija

hrvatski

Imunoenzimske (ELISA) metode u analitici prehrambenih proizvoda

Imunološke metode razvijene su u svrhu određivanja složenih bioloških molekula, a obuhvaćaju široku paletu metoda koje se koriste u razne svrhe pa tako pronalaze i primjenu u prehrambenoj industriji. Često korištenu imunološku metodu predstavlja imunoenzimska ELISA metoda (eng. Enzyme-Linked Immunosorbent Assay ; ELISA). Cilj ovog rada je, pregledom znanstvene literature, istaknuti pojedine primjere primjene ELISA metoda u analitici prehrambenih proizvoda. ELISA testovi obuhvaćaju široku primjenu koja uključuje, između ostalog, određivanje različitih kontaminanata i rezidua u prehrambenim proizvodima, procjenu autentičnosti hrane, određivanje potencijalnih alergena hrane te detekciju genetski modificiranih organizama.

ELISA ; antigen ; antitijelo ; imunoenzimska reakcija

nije evidentirano

engleski

Immunoenzymatic (ELISA) methods in analysis of food products

nije evidentirano

ELISA ; antigen ; antibody ; immunoenzyme reaction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

11.07.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija