Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje alergena kikirikija ELISA metodom (CROSBI ID 417969)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Špalj, Sara Određivanje alergena kikirikija ELISA metodom / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Špalj, Sara

Marković, Ksenija

hrvatski

Određivanje alergena kikirikija ELISA metodom

Cilj ovog istraživanja bio je primjenom ELISA (engl. Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay) testa odrediti udio potencijalnih alergena kikirikija u četiri uzorka kakaovog praha i četiri uzorka instant kakaovih proizvoda različitih proizvođača te ih usporediti s navodima u okviru informacija o hrani vezanim uz prisustvo alergena. U šest od ukupno osam analiziranih uzoraka su detektirani alergeni kikirikija. Udio alergena kikirikija u uzorcima kakaovog praha se kretao u rasponu od 0, 37 do 0, 64 mgkg-1, a u uzorcima instant kakaovih proizvoda u rasponu od 0, 14 do 0, 26 mgkg-1. Najviši udio alergena kikirikija (0, 64 mgkg-1) je detektiran u uzorku kakaovog praha ''KP4'' pri čemu na deklaraciji proizvoda nije bio prisutan navod koji se odnosi na prisustvo alergena kikirikija.

alergeni kikirikija ; ELISA ; informacija o hrani

nije evidentirano

engleski

Determination of peanut allergens by ELISA method

nije evidentirano

ELISA ; food information ; peanut allergens

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

19.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija