Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorska procjena multiflornog meda (CROSBI ID 417976)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kukolja, Hana Senzorska procjena multiflornog meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Kukolja, Hana

Vahčić, Nada

hrvatski

Senzorska procjena multiflornog meda

Med jest prirodno sladak proizvod što ga medonosne pčele (Apis mellifera) proizvode od nektara medonosnih biljaka ili sekreta živih dijelova biljaka ili izlučevina kukaca koji sišu na živim dijelovima biljaka, koje pčele skupljaju, dodaju mu vlastite specifične tvari, pohranjuju, izdvajaju vodu i odlažu u stanice saća do sazrijevanja. Senzorska procjena kao znanstvena disciplina bavi se procjenom proizvoda kroz evaluiranje svojstava proizvoda koja se mogu osjetiti jednim od 5 osjetilnih organa, te ima vrlo značajnu ulogu u proizvodnji meda. Cilj ovog rada bilo je ustvrditi senzorska svojstva 15 uzoraka multiflornog meda koji su izuzeti iz uzoraka namijenjenih za 11. Međunarodno natjecanje pčelara u kvaliteti meda „ZZZAGIMED 2015.“ Senzorska procjena provedena je od strane 5 senzorskih ispitivača, a ocjenjivana su 4 parametara – čistoća, kristalizacija, miris i okus meda.

multiflorni med ; senzorska procjena

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation of floral honey

nije evidentirano

floral honey ; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

30.06.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Nutricionizam