Fizikalno-kemijska analiza meda (CROSBI ID 418039)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mitrić, Luka
Vahčić, Nada
hrvatski
Fizikalno-kemijska analiza meda
Tema ovog rada bila je odrediti fizikalno-kemijska svojstva u 17 uzoraka meda limuna, metvice, heljde, suncokreta, trušljike, vriska, kadulje, drače, mandarine, amorfe, vrbe i uljane repice. Maseni udio vode, kiselost, električna provodnost, maseni udjeli reducirajućih šećera i saharoze te maseni udio hidroksimetilfurfurala su određivani na svim uzorcima. Metode za određivanje pojedinih svojstava propisane su od strane Međunarodne komisije za med. Iz dobivenih rezultata vidi se da je većina uzoraka u skladu sa Pravilnikom.
fizikalno-kemijska svojstva ; med
nije evidentirano
engleski
Physicochemical analysis of honey
nije evidentirano
honey ; physicochemical analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
19.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb