Polifenolni potencijal i CIELab profil 'Babić'(Vitis vinifera L.) u uvjetima mediteranske klime tijekom zrenja (CROSBI ID 660734)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Mucalo, Ana ; Zdunić, Goran ; Budić Leto, Irena ; Maletić, Edi
hrvatski
Polifenolni potencijal i CIELab profil 'Babić'(Vitis vinifera L.) u uvjetima mediteranske klime tijekom zrenja
Cilj rada je istražiti utjecaj sekvencijalne berbe bobica 'Babića' na dinamiku fiziokemijskih, polifenolnih, CIELab varijabli i dva indeksa boje (CIRG i CIRG2) u uvjetima mediteranske regije Hrvatske. Uzorkovanje je provedeno u četiri različita stupnja zrelosti pri sadržaju šećera od 18, 30 do 26, 97 °Brix, što odgovara 10, 11 do 15, 68 % v/v potencijalnog alkohola u budućem vinu. Utvrđene su značajne razlike u fiziokemijskim pokazateljima zrelosti i polifenolnom potencijalu bobica ovisno o stupnju zrelosti. Dozrijevanje promovira akumulaciju ukupnih polifenola no najveći sadržaj ukupnih antocijana imale su bobice 3. stupnja zrelosti.
antocijani, ukupni fenoli, CIRG indeks boje, fenolna zrelost, berba
nije evidentirano
engleski
Polyphenolic potential and CIELab profile 'Babić'(Vitis vinifera L.) under Mediterranean conditions during ripening
nije evidentirano
anthocyanins, total phenols, CIRG color index, phenolic maturity, harvest
nije evidentirano
Podaci o prilogu
519-525.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2459-5543
Podaci o skupu
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
poster
18.02.2018-22.02.2018
Vodice, Hrvatska