Otkrića u čaši mlijeka (CROSBI ID 661343)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Tudor Kalit, Milna
hrvatski
Otkrića u čaši mlijeka
Mlijeko kao sirovina za proizvodnju brojnih mliječnih proizvoda, izuzetno je kompleksnog kemijskog sastava. To je osnova za odvijanje brojnih kemijskih i biokemijskih reakcija što rezultira specifičnim karakteristikama određenog mliječnog proizvoda. Stoga ste se možda ponekad zapitali kako se iz mlijeka koje je bijele boje dobiva maslac koji je žute boje ili sirutka koja je zelene boje, zašto neki sirevi imaju sirne očice, a neki nemaju, zašto sir škripavac škripi ili zašto sir ementalac ima sirne očice. Bez ikakve čarolije, rješenja nam otkriva mljekarska znanost. Brojna se znanstvena istraživanja provode s ciljem objašnjenja određenih pojava ili karakteristika nekog proizvoda.
mljekarska znanost
nije evidentirano
engleski
Otkrića u čaši mlijeka
nije evidentirano
dairy science
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Festival znanosti 2018
pozvano predavanje
16.04.2018-21.04.2018
Osijek, Hrvatska