Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Otkrića u čaši mlijeka (CROSBI ID 661343)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Tudor Kalit, Milna Otkrića u čaši mlijeka // Festival znanosti 2018 Osijek, Hrvatska, 16.04.2018-21.04.2018

Podaci o odgovornosti

Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Otkrića u čaši mlijeka

Mlijeko kao sirovina za proizvodnju brojnih mliječnih proizvoda, izuzetno je kompleksnog kemijskog sastava. To je osnova za odvijanje brojnih kemijskih i biokemijskih reakcija što rezultira specifičnim karakteristikama određenog mliječnog proizvoda. Stoga ste se možda ponekad zapitali kako se iz mlijeka koje je bijele boje dobiva maslac koji je žute boje ili sirutka koja je zelene boje, zašto neki sirevi imaju sirne očice, a neki nemaju, zašto sir škripavac škripi ili zašto sir ementalac ima sirne očice. Bez ikakve čarolije, rješenja nam otkriva mljekarska znanost. Brojna se znanstvena istraživanja provode s ciljem objašnjenja određenih pojava ili karakteristika nekog proizvoda.

mljekarska znanost

nije evidentirano

engleski

Otkrića u čaši mlijeka

nije evidentirano

dairy science

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Festival znanosti 2018

pozvano predavanje

16.04.2018-21.04.2018

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija