Nutritivna kvaliteta novozelandskog špinata iz hidroponskog uzgoja pri različitim koncentracijama dušika (CROSBI ID 419566)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Delić, Azra
Dobričević, Nadica
hrvatski
Nutritivna kvaliteta novozelandskog špinata iz hidroponskog uzgoja pri različitim koncentracijama dušika
Špinat i novozelandski špinat nutritivno su vrijedno lisnato povrće. Uz bogat sadržaj vitamina i minerala ovo povrće ima i veliki antioksidacijski učinak. Cilj rada je utvrditi nutritivnu vrijednost i sadržaj biološki aktivnih spojeva u oba špinata uzgojena u plutajućem hidroponu pri različitim koncentracijama dušika u hranjivoj otopini. Najveća količina suhe tvari i C-vitamina utvrđena je u špinatu kod standardne otopine. Novozelandski špinat imao je veće vrijednosti nutritivnopg sastava u povećanoj koncentraciji dušika u hranivoj otopini.
lisnato povrće, plutajući hidropon, bioaktivni spojevi, pigmentni spojevi
nije evidentirano
engleski
The nutritive quality of the new zealand spinach hydroponicaly cultivated under different nitrogen concentrations
nije evidentirano
leafyvegetable, floating hydroponics, nitrogen, bioactive compounds, pigment compound
nije evidentirano
Podaci o izdanju
46
09.05.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb