Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost fenolnih spojeva i antioksidacijski kapacitet u mutnom soku od jabuke (CROSBI ID 420737)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bilobrk, Josipa Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost fenolnih spojeva i antioksidacijski kapacitet u mutnom soku od jabuke / Bursać Kovačević, Danijela (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Bilobrk, Josipa

Bursać Kovačević, Danijela

hrvatski

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost fenolnih spojeva i antioksidacijski kapacitet u mutnom soku od jabuke

Cilj ovoga rada bio je istražiti utjecaj ultrazvuka na stabilnost fenolnih spojeva i antioksidacijskog kapaciteta te usporediti dobivene rezultate s rezultatima svježeg netretiranog mutnog soka od jabuke sorte Zlatni Delišes neposredno nakon tretmana te tijekom sedmodnevnog skladištenja pri 4 °C. U radu je korišten ultrazvuk visokog intenziteta, snage 100 W, frekvencije 20 kHz, amplituda 40 % i 80 %, promjera sondi 7 i 10 mm te vremena tretiranja od 3, 6 i 9 minuta. Uslijed tretmana ultrazvukom, temperatura nije prelazila 41 ˚C. U odnosu na kontrolni uzorak u svim tretiranim uzorcima neovisno o amplitudi, promjeru sondi te vremenu tretiranju uočen je smanjen udio ukupnih fenola i antioksidacijskog kapaciteta. Nakon 7 dana skladištenja, kod svih uzoraka, tretiranih i netretiranih, došlo je do smanjenja navedenih vrijednosti. Uslijed skladištenja, veći pad vrijednosti primijećen je kod uzoraka tretiranih ultrazvukom.

sok od jabuke ; ukupni fenoli ; ultrazvuk ; antioksidacijski kapacitet ; skladištenje

nije evidentirano

engleski

The effect of ultrasound on the stability of phenols and antioxidant capacity in cloudy apple juice

nije evidentirano

apple juice ; ultrasound ; total phenols ; antioxidant capacity ; storage time

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

18.07.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija