Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare" (CROSBI ID 422055)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kristina Varga Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare" / Lara Jelenc (mentor); Rijeka, Ekonomski fakultet, Rijeka, . 2018

Podaci o odgovornosti

Kristina Varga

Lara Jelenc

hrvatski

Sustav upravljanja kvalitetom u malom poduzeću na primjeru "Pitomačke pivovare"

Kvaliteta je vrlo širok pojam, te postoji neograničen broj definicija koje ju definiraju, a razlog leži u činjenici da je kvaliteta teško mjerljiv pojam i vrlo često podliježe subjektivnim dojmovima krajnjih potrošača. Poslovni uspjeh nekog poduzeća uvelike ovisi i o tome koliko kvalitetnu uslugu poduzeće može pružiti potrošaču ili koliko kvalitetan proizvod može proizvesti, a da je u tome bolje od konkurencije i da pritom nudi konkurentne cijene. Svrha istraživanja ovog diplomskog rada je istražiti i objasniti sve važnije značajke sustava upravljanja kvalitetom prema Hazard Analysis and Control Critical Points sustavu, njegovu implementaciju i certifikaciju, prikazati koje koristi pruža, te koju važnost ima sustav upravljanja kvalitetom za mala poduzeća na primjeru Pitomačke pivovare. Pitomačka pivovara je mala nezavisna pivovara iz Pitomače koja proizvodi prvo craft pivo na području Virovitičko-podravske županije. Pojam craft pivovara ili mikro pivovara potječe iz Velike Britanije te označava posebnu vrstu proizvodnje piva koju karakterizira količinski mnogo manja proizvodnja u odnosu na velike industrije s naglaskom na stalno unaprjeđivanje kvalitete, okusa i tehnike kuhanja odnosno varenja piva. Craft pivo dakle možemo definirati kao domaće pivo proizvedeno na domišljat način u maloj nezavisnoj pivovari uz korištenje samo kvalitetnih namirnica. Pitomačka pivovara korištenjem HACCP sustav upravljanja kvalitetom i njegovim unapređenjem povećala je konkurentsku prednost na tržištu i pozicionirala se kao ozbiljan proizvođač. Sustav daje njihovim konzumentima potvrdu da je Pitko pivo uz to što je vrhunske kvalitete ujedno i zdravstveno ispravno.

kvaliteta, sustav upravljanja kvalitetom, HACCP, craft pivo, Pitomačka pivovara d.o.o.

nije evidentirano

engleski

Quality management system in small enterprise ("Pitomačka pivovara")

nije evidentirano

quality, quality system management, HACCP, craft beer, Pitomačka pivovara d.o.o.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

69

25.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet, Rijeka

Rijeka

Povezanost rada

Ekonomija