Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama (CROSBI ID 783189)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Delaš, Ivančica
hrvatski
Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama
Posljednjih pedesetak godina svjedoci smo brojnih modnih trendova u prehrani, koje se nastoji opravdati znanstvenim tvrdnjama, ali za koje se s vremenom pokazalo da su izvučene iz konteksta i primijenjene bez cjelovitog poznavanja problematike. Posebno su na plodno tlo padale tvrdnje o štetnosti masnoća kao glavnog krivca za razvoj pretilosti, povećanoga krvnog tlaka i bolesti krvožilnog sustava. Malo-pomalo, ipak su se probile informacije o esencijalnim masnim kiselinama nužnima za normalan rast i razvoj, naročito mozga i središnjega živčanog sustava.
mlijeko, masnoće, zdravlje
nije evidentirano
engleski
How our attitude toward fats has changed
nije evidentirano
milk, fats, health
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Mljekarska revija Mlijeko i ja
2018.
nije evidentirano
objavljeno
1846-8268