Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017. (CROSBI ID 423351)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Barišić, Katarina Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017. / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Barišić, Katarina

Vahčić, Nada

hrvatski

Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.

Cilj ovog istraživanja bio je određivanje kemijskoj sastava u uzorcima 13 sorti lješnjaka te usporedba dobivenih rezultata sa rezultatima iz drugih literaturnih izvora. Dobiveni rezultati su : udio vode kreće se u rasponu od 2, 78% do 4, 10%, udio pepela od 2, 27% do 3, 10%, udio masti od 49, 30% do 68, 72%, udio proteina od 14, 17% do 23, 93%, a udio ugljikohidrata 9, 30% do 23, 17%.

lješnjak, masti, pepeo, proteini, voda

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of several hazelnut varieties from season 2017.

nije evidentirano

hazelnut, fat, ash, proteins, water

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

18.06.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija