Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017. (CROSBI ID 423351)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Barišić, Katarina
Vahčić, Nada
hrvatski
Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.
Cilj ovog istraživanja bio je određivanje kemijskoj sastava u uzorcima 13 sorti lješnjaka te usporedba dobivenih rezultata sa rezultatima iz drugih literaturnih izvora. Dobiveni rezultati su : udio vode kreće se u rasponu od 2, 78% do 4, 10%, udio pepela od 2, 27% do 3, 10%, udio masti od 49, 30% do 68, 72%, udio proteina od 14, 17% do 23, 93%, a udio ugljikohidrata 9, 30% do 23, 17%.
lješnjak, masti, pepeo, proteini, voda
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of several hazelnut varieties from season 2017.
nije evidentirano
hazelnut, fat, ash, proteins, water
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
18.06.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb