izvor podataka: crosbi
!
Kemijski sastav lješnjaka (CROSBI ID 423352)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Jadrejčić, Erik
Kemijski sastav lješnjaka / Vahčić, Nada (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018
Podaci o odgovornosti
Jadrejčić, Erik
Vahčić, Nada
hrvatski
Kemijski sastav lješnjaka
Cilj ovog rada bio je određivanje kemijskog sastava lješnjaka i usporedba dobivenih rezultata s rezultatima istraživanja drugih autora. Analizirani su uzorci 13 različitih sorti lješnjaka. Dobiveni rezultati su sljedeći: udio vode 2, 53 - 3, 49 % ; udio pepela 2, 18 - 2, 85 % ; udio masti 58, 56 - 69, 55 % ; udio proteina 16, 88 - 24, 50 % ; udio ugljikohidrata 5, 10 - 10, 85 %.
lješnjak, kemijski sastav
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of hazelnuts
nije evidentirano
hazelnut, chemical composition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
27.06.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove