Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka (CROSBI ID 423353)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Alić, Mirela Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Alić, Mirela

Vahčić, Nada

hrvatski

Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka

Senzorska procjena je znanstvena disciplina koja potiče, mjeri, analizira i interpretira reakcije na one karakteristike hrane koje se zapažaju putem osjetila vida, njuha, okusa, dodira i sluha. Cilj ovog rada bio je ispitati prihvatljivost i preferenciju dva napitka od lista masline i dodanog voćnog soka od strane potrošača. Uzorak 427 je napitak od lista masline i soka od jabuke, uzorak 159 je sok od lista masline i soka od višnje. Procjenjivala su se sljedeća svojstva: okus, miris, boja te sveukupni dojam napitka. Proveden je test nizanja po preferenciji i test prihvaćanja pomoću 9 – bodovne hedonističke ljestvice i ̏JAR ̋skale. Zaključak je da je uzorak 427 više preferiran od strane potrošača.

hedonistička skala, ̏JAR ̋skala, list masline, senzorska procjena, test nizanja po preferenciji

nije evidentirano

engleski

Acceptance of juice from olive leaf and fruit juice

nije evidentirano

hedonistic scale, ̏JAR ̋scale, olive leaf, sensory evaluation, ranking test

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

16.07.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Nutricionizam