Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru (CROSBI ID 423742)

Ocjenski rad | diplomski rad

Novak Janja Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Novak Janja

Dobričević, Nadica

hrvatski

Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru

Prehrambena vrijednost salate značajna je zbog bogatog nutritivnog sastava, radi kojeg zauzima i značajno mjesto u svakodnevnoj prehrani. Cilj ovog rada bio je utvrditi razlike u količini nutrijenata u salati iz zaštićenog prostora i uzgoja na otvorenom, te mogućnosti skladištenja u rashladnom prostoru. Prema dobivenim rezultatima osnovnog kemijskog sastava najveći sadržaj svih istraživanih parametara utvrđen je kod svježe salate iz plastenika. S obzirom na vrijeme čuvanja salate (5 i 13 dana)vrijednosti osnovnog kemijskog sastava su značajno varirale, odnosno tijekom skladištenja sve navedene vrijednosti značajno su se reducirala uz izuzetak sadržaja ukupnih kiselina.

Lactuca sativa L., nutritivni sastav, plastenik, uzgoj na otvorenom, bioaktivni spojevi

nije evidentirano

engleski

Nutritional value of letucce grown on opened and protected area

nije evidentirano

Lactuca sativa L., nutrient compositio, greenhouse, outdoor cultivation, bioactive compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

28.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)