Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Korištenje začina u proizvodnji sira (CROSBI ID 423892)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Perički, Lara Korištenje začina u proizvodnji sira / Tudor Kalit, Milna (mentor); Zagreb, Hrvatska, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Perički, Lara

Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Korištenje začina u proizvodnji sira

Upotreba kemijskih konzervansa i antimikrobnih tvari u cilju poboljšanja kvalitete hrane odnosno sprečavanja brzog kvarenja u novije vrijeme nije dobro prihvaćena od strane potrošača. U tom smislu, začini uz poboljšanje okusa proizvoda, mogu imati i važnu ulogu kao antimikrobne tvari u povećanju sigurnosti proizvoda kroz produljenje roka trajnosti. Svaki začin ima drugačiji kemijski sastav što rezultira njihovom različitom aktivnošću koja može biti antioksidativna i antimikrobna. Povrh toga, začini različito djeluju na svojstva sira poput arome, boje, mirisa i nutritivne vrijednosti. Cilj ovog rada je dati pregled antimikrobne uloge začina te na primjeru jednog OPG-a prikazati asortiman sireva sa začinima, njihov proces proizvodnje te isplativost proizvodnje sireva sa začinima u odnosu na iste sireve bez začina.

sir, začini, antimikrobna aktivnost

nije evidentirano

engleski

Using of spices in cheese production

nije evidentirano

cheese, spices, antimicrobial activity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

11.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)