Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja kašastih sokova (CROSBI ID 425416)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Knezović, Iva Proizvodnja kašastih sokova / Nedić Tiban, Nela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Knezović, Iva

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Proizvodnja kašastih sokova

Kašasti sokovi su vrlo specifični u odnosu na ostale sokove jer osim tekuće faze sadrže i čvrste, netopljive sastojke ploda. Po izgledu i viskoznosti podsjećaju na kašu, te su po tome i dobili ime. Sukladno važećem Pravilniku, u radu su prikazane odredbe vezane za definiranje ove grupe proizvoda, zatim sirovine koje se koriste za preradu u kašaste sokove, proces proizvodnje kašastih sokova od voća i povrća, kao i novija tehnološka rješenja. Kao i u drugim tehnologijama, tako i u proizvodnji kašastih sokova vlada trend obogaćivanja sokova vrijednim nutrijentima, antioksidansima i fitokemikalijama.

kašasti sok ; voće ; povrće

nije evidentirano

engleski

Production of nectars

nije evidentirano

nectars ; fruit ; vegetable

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

27.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija