Proizvodnja kašastih sokova (CROSBI ID 425416)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Knezović, Iva
Nedić Tiban, Nela
hrvatski
Proizvodnja kašastih sokova
Kašasti sokovi su vrlo specifični u odnosu na ostale sokove jer osim tekuće faze sadrže i čvrste, netopljive sastojke ploda. Po izgledu i viskoznosti podsjećaju na kašu, te su po tome i dobili ime. Sukladno važećem Pravilniku, u radu su prikazane odredbe vezane za definiranje ove grupe proizvoda, zatim sirovine koje se koriste za preradu u kašaste sokove, proces proizvodnje kašastih sokova od voća i povrća, kao i novija tehnološka rješenja. Kao i u drugim tehnologijama, tako i u proizvodnji kašastih sokova vlada trend obogaćivanja sokova vrijednim nutrijentima, antioksidansima i fitokemikalijama.
kašasti sok ; voće ; povrće
nije evidentirano
engleski
Production of nectars
nije evidentirano
nectars ; fruit ; vegetable
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
27.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek