Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića (CROSBI ID 97526)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Domaćinović, Matija ; Zdenko, Steiner ; Zorica, Jurković ; Franjo, Ivanković Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (2002), 1; 21-26

Podaci o odgovornosti

Domaćinović, Matija ; Zdenko, Steiner ; Zorica, Jurković ; Franjo, Ivanković

hrvatski

Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića

Poznavajući pozitivan učinak toplinske obrade na hranjivu vrijednost tretiranih krmiva, provedeno je istraživanje usporedbe tri različita postupka toplinske obrade žitarica u smjesama tovnih pilića, i njihovog utjecaja na proizvodne pokazatelje. Postupci toplinske obrade su se odnosili na mikroniziranje, ekstrudiranje i tostiranje. Praćeni prirast tjelesne mase, konverzija hrane i dnevna potrošnja hrane pokazali su bolje vrijednosti kod pilića pokusnih skupina, u odnosu na kontrolnu. Od pokusnih skupina najbolje vrijednosti zabilježene su pokusnoj skupini I gdje je primijenjen postupak mikronizacije. Pozitivan učinak ispitivanih postupaka toplinske obrade opravdava daljnju uporabu istih postupaka i u hrani tovnih pilića.

tovni pilići ; toplinski postupak ; žitarice

nije evidentirano

engleski

Comparison of some moder ways of thermical processing of cereals in chicken fattening

nije evidentirano

chicken fattening ; thermical processing ; cereals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44 (1)

2002.

21-26

objavljeno

0023-4850

1848-901X

Povezanost rada

Šumarstvo