crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 386676

Journal

Authors: Getoš, Anna-Maria; Vuletić, Igor
Title: XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu-gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj, Opatija 5.-8. prosinca 2007.
( XX. Annual Conference of the Croatian Association for Criminal Sciences and Practice-economic crime: Challenges and Criminal Law Responses in the Republic of Croatia. Opatija, December 5-8 2007. )
Source: Hrvatski ljetopis za kazneno pravo i praksu (1330-6286) 15 (2008), 1; 453-473
Paper type: prikaz
Keywords: kazneno pravo; Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu
( criminal law; Croatian Association for the Criminal Sciences and Practice )
Abstract:
Predmet prikaza je redovito godišnje savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu održano od 5. do 8. prosinca 2007. godine u Opatiji: U Opatiji je od 5. do 8. prosinca 2007. održano XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu pod nazivom Gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj. Cilj savjetovanja bio je analizirati kaznenopravne i kriminološke aspekte gospodarskog kriminaliteta u Republici Hrvatskoj te razmotriti moguća zakonska rješenja de lege ferenda, kojima bi se ovaj naročito aktualni dio kaznenog prava uskladio s Ustavom Republike Hrvatske i osuvremenio, ali i približio normativnim očekivanjima Europske unije. Savjetovanju se i ovaj put odazvao iznimno velik broj stručnjaka, teoretičara i praktičara, iz područja kaznenog prava, čime je ponovo potvrđena važnost i potreba za održavanjem takvog skupa o aktualnim kaznenopravnim pitanjima u Republici Hrvatskoj.
Project / theme: 066-0662530-2517
Original language: HRV
Citation databases: HeinOnline
Category: Ostalo
Research fields:
Law
URL: http://www.pravo.hr/_download/repository/Getos%2C_Vuletic.pdf
URL cjelovitog rada:
Google Scholar: XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu-gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj, Opatija 5.-8. prosinca 2007.
Contrib. to CROSBI by: agetos@pravo.hr (agetos@pravo.hr), 23. Ožu. 2009. u 11:41 satiPrint version   za tiskati


upomoc
foot_4