crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 414112

Disertation

Author: Major, Nikola
Title: Određivanje udjela šećera u uzorcima meda HPLC metodom
( Determination of sugar content in honey samples by HPLC )
Type: pre-Bologna graduate thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 11.07
Year: 2008
Page: 49
Mentor: Hruškar, Mirjana
Keywords: HPLC; med; šećeri
( HPLC; honey; sugars )
Abstract:
Pri određivanju šećera u medu korištena je modificirana metoda tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti. Određivani su šećeri fruktoza, glukoza i saharoza u 16 vrsta monoflornog i poliflornog meda, s ukupno 137 uzoraka. U analiziranim uzorcima, srednje vrijednosti udjela fruktoze kretale su se od 34, 28 % do 41, 74 %, glukoze od 22, 96 % do 31, 30 % te saharoze od 2, 42 % do 5, 63 %. Omjer fruktoze i glukoze je varirao od 1, 36 do 1, 82. Svi analizirani uzorci zadovoljavaju zahtjevima Pravilnika o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda.
Project / theme: 058-0580696-2808
Original language: hrv
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: nvahcic@pbf.hr (nvahcic@pbf.hr), 11. Lip. 2009. u 12:02 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4