crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 542706

Type of educational materials

Authors: Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina
Title: Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji
( Yeasts in biotechnology )
Type of educational materials: Other
Educational level: Undefined
Editor/s: Ranić, Ilija
Publisher: Plejada
City: Zagreb
Year: 2010
Page: 399
ISBN: 978-953-56047-6-1
Keywords: kvasci; biotehnologija
( yeast; biotechnology )
Abstract:
O kvascima, koji se koriste od davnina u tradicionalnoj proizvodnji vina, piva i pekarskih proizvoda, napisan je u nas samo jedan sveučilišni udžbenik (Industrijska mikrobiologija, 1984). Udžbenik je zastario pa je prof. dr. sc. S. Grba sa skupinom suradnika napisao novi, koji pokriva veliki dio suvremene nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu iz predmeta Biotehnologija 3. na preddiplomskom studiju i posebnih predmeta na preddiplomskom i diplomskom studiju (pivo, vino, alkohol i alkoholna pića, pekarski kvasac, primjena kvaščeve biomase u prehrambenoj industriji, proizvodnja lijekova s pomoću kvasaca i dr.). Ovaj udžbenik mogu koristiti i studenti drugih fakulteta u Zagrebu (Agronomija, PMF, Farmacija i dr.) te studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Dobro će doći i mnogim stručnjacima koji već rade u biotehnološkoj industriji.
Project / theme: 058-0583444-3483, 058-0580477-0374
Original language: HRV
Research fields:
Biotechnology,Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: jmrvcic@pbf.hr (jmrvcic@pbf.hr), 17. Stu. 2011. u 10:30 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4