crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 589691

Journal

Authors: Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Đugum, Jelena; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija
Title: Mikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica proizvedenih s različitim komercijalnim starter kulturama
( Microbiological, physico-chemical and sensory properties of sausages produced with different commercial starter cultures )
Source: Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis (0350-7149) 43 (2012), 4; 293-300
Paper type: article
Keywords: industrijske kobasice; svojstva; komercijalne starter kulture
( industrial sausages; properties; commercial starter cultures )
Abstract:
Svrha ovog rada bila je utvrditi koja vrsta komercijalnih starter kultura (A-mješovita kultura Pediococcus i Staphylococcus ili B-mješovita kultura Lactobacillus i Staphylococcus) može dati bolja mikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica. Stoga se s odabranim komercijalnim starter kulturama krenulo u industrijsku proizvodnju palete pilot proizvoda različitih fermentiranih kobasica - zimske, čajne, srijemske i kulenove seke. Određivala su se mikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva gotovih proizvoda. Dobiveni rezultati pokazuju da su komercijalne starter kulture B primjenjivije u industrijskoj proizvodnji fermentiranih kobasica, s obzirom da je njihovo korištenje rezultiralo poboljšanom mikrobiološkom sigurnošću i senzorskim svojstvima kao i održivošću fizikalno-kemijskih svojstava gotovih mesnih proizvoda.
Project / theme: 048-0531854-0467
Original language: HRV
Category: Znanstveni
Research fields:
Biotechnology,Food processing technology
URL cjelovitog rada:
Google Scholar: Mikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica proizvedenih s različitim komercijalnim starter kulturama
Contrib. to CROSBI by: jpleadin@veinst.hr (jpleadin@veinst.hr), 14. Kol. 2012. u 06:54 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4