crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 803310

Disertation

Author: Krtalić, Filip
Title: TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO
( FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN )
Type: baccalaureus graduate thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: srpanj
Year: 2015
Page: 23
Mentor: Stanzer, Damir
Keywords: viski; aroma; okus; miris; analiza
( whiskey; aroma; flavour; scent; analysis )
Abstract:
Viski je visoko kvalitetan i cijenjen proizvod u kojem uživaju ljudi širom svijeta. U današnje doba kada je moguće krivotvorenje raznih aroma i okusa važno je analizirati i odrediti tvari arome koje potječu od svakog od sastojaka i koraka proizvodnje. U ovom radu obraditi ćemo porijeklo tvari arome u viskiju i opisati njihov značaj za konačni proizvod. Koristiti ćemo znanstvenu članke koji se bavi analizom tvari arome u viskiju, knjige o metodama proizvodnje te znanstvene studije o okusu i aromama u viskiju kako bismo prikazali kompleksnost viskija i njegovog mirisa i okusa.
Original language: HRV
Research fields:
Biotechnology,Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: Stela Andrijac Križanović (sandrijac@pbf.hr), 29. Vel. 2016. u 12:42 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4