crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 803323

Disertation

Author: Koropatnicki, Kristina
Title: PROIZVODNJA TEKILE
( PRODUCTION OF TEQUILA )
Type: baccalaureus graduate thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: rujan
Year: 2015
Page: 37
Mentor: Stanzer, Damir
Keywords: agava; tekila; kuhanje; fermentacija; destilacija
( agave; tequila; cooking (steaming); fermentation; destillation )
Abstract:
Tekila je jako alkoholno piće porijeklom iz Meksika, savezne države Jalisco koje se proizvodi destilacijom fermentiranog soka kuhane biljke agave. Postoji više vrsta biljke agave koje se koriste u različite svrhe, a za proizvodnju tekile koristi se Agava tequilana Weber, plavi varijetet. Agava se sastoji od dva dijela, velikih listova sa bodljama te tijela, odnosno stabljike koji se kuha kako bi se dobio sok za proizvodnju tekile. Nakon kuhanja slijede procesi mljevenja, fermentacije i destilacije kako bi se dobio konačni proizvod, tekila. Za organoleptička svojstva tekile odgovorni su primarni i sekundarni produkti koji nastaju tijekom kuhanja agave i fermentacije agavine sladovine pomoću kvasca. U ovom završnom radu detaljno su objašnjeni procesi i različiti uvjeti odvijanja tih procesa, kao i njihovi ishodi s krajnjim ciljem upoznavanja procesa proizvodnje tekile.
Original language: HRV
Research fields:
Biotechnology,Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: Stela Andrijac Križanović (sandrijac@pbf.hr), 29. Vel. 2016. u 12:59 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4