Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze (CROSBI ID 96752)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Stehlik-Tomas, Vesna ; Grba, Slobodan ; Stanzer, Damir ; Gulan Zetić, V Hidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 187-196-x

Podaci o odgovornosti

Stehlik-Tomas, Vesna ; Grba, Slobodan ; Stanzer, Damir ; Gulan Zetić, V

hrvatski

Hidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze

U ovom radu su ispitivani uvjeti hidrolize laktoze pomoću enzimskog preparata beta-D-galaktozidaze, a svrha je-primjena sirutke u ferementativnim procesima s kvascem Saccharomyces cerevisiae za kombiniranu proizvodnju alkohola i prehrambenog kvasca. Enzimska hidroliza je provedena na različitim temperaturama, s različitim koncentracijama laktoze u podlozi i različitim količinama dodanog enzimskog preparata. Rezultati pokazuju da je maksimalni stupanj hidrolize postignut u podlozi koja je sadržavala 5-10 % laktoze s dodatkom 2 g/L enzimskog preparata na temperaturi od 40 stupnjeva.

Saccharomyces cerevisiae; sirutka; hidroliza laktoze

nije evidentirano

engleski

Hydrolysis of lactose with beta-D-galactosidase

nije evidentirano

Saccharomyces cerevisiae; whey; hidrolysis lactose

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51 (3)

2001.

187-196-x

objavljeno

0026-704X

Povezanost rada

Biotehnologija