crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 333524

Disertation

Author: Neđeral, Sandra
Title: Utjecaj uvjeta prerade koštica buče Cucurbita pepo L. na bioaktivne sastojke i održivost ulja
( The influence of processing conditions of pumpkin Cucurbita pepo L. seed on bioactive compounds and oil stability )
Type: doctoral thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 14.02.
Year: 2008
Page: 133
Mentor: Rade, Desanka
Keywords: bučino ulje; bioaktivni sastojci; održivost; patvorenje; prešanje; sastav masnih kiselina
( adulteration; bioactive compounds; fatty acid composition; oxidative stability; pressing; pumpkin seed oil )
Abstract:
Istraživan je utjecaj godine uzgoja i uvjeta prerade bučinih koštica (beskorke i obične) i miješanja bučinih ulja s rafiniranim uljima na njegovu kvalitetu i održivost. Uvjeti prerade nisu jednako utjecali na sve sastojke, ali je održivost bila najbolja u uljima iz termički obrađenih koštica. Udjel i sastav nekih spojeva razlikovao se i s obzirom na vrstu koštice i godinu uzgoja. Dodatak rafiniranih ulja utjecao je na održivost bučinog ulja, a već 2% ovih ulja moguće je identificirati putem sastava sterola.
Project / theme: 058-0580696-0704
Original language: HRV
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: dskevin@pbf.hr (dskevin@pbf.hr), 29. Tra. 2008. u 14:24 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4