crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 408109

Disertation

Author: Tominić, Maja
Title: Stabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja
( Stability of comprimates quality during one-month storage )
Type: pre-Bologna graduate thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 10.07.
Year: 2008
Page: 56
Mentor: Komes, Draženka
Principal investigator: Vrač, Nevenka
Keywords: Granulometrijska analiza; Komprimati; Relativna vlaga; Senzorska analiza
( Comprimates; Granulometric analysis; Relative humidity; Sensory analysis )
Abstract:
Cilj diplomskog rada bio je odrediti promjene fizikalnih parametara (masa, visina, čvrstoća, relativna vlaga) i senzorske karakteristike komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja. Komprimati su proizvedeni od glukoze i saharoze različitih omjera glukoznog sirupa te magnezijevog stearata i arome bijele čokolade. U radu je provedena granulometrijska analiza, a mjerena su ranije spomenuti fizikalni parametari te je napravljena senzorska analiza komprimata. Dobiveni rezultati pokazali su varijacije mase i visine komprimata tijekom skladištenja, dok se čvrstoća komprimata u tom periodu povećavala. Največa čvrstoća određena je u komprimatima proizvedenim od glukoze i saharoze kao 100%-tne šećerne komponente. Svi uzorci komprimata nakon jednomjesečnog skladištenja bili su dobre senzorske kakvoće.
Project / theme: 058-0000000-3470
Original language: HRV
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: abelscak@pbf.hr (abelscak@pbf.hr), 8. Lip. 2009. u 16:57 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4