crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 504762

Disertation

Author: Butković, Branka
Title: Utjecaj rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja
( Refinning affects on sunflower oil )
Type: pre-Bologna master thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 12.07.
Year: 2010
Page: 94
Mentor: Škevin, Dubravka
Keywords: suncokretovo ulje; negliceridne komponente; oksidacijska stabilnost; kontinuirana dekoloracija; kontinuirana dezodorizacija u koloni
( sunflower oil; non-glyceride components; oxidative stability; continuous decoloration; continuous deodorization )
Abstract:
U ovom radu provedena su istraživanja utjecaja rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja praćenjem parametara kvalitete sirovog ulaznog i nakon rafinacije izlaznog jestivog ulja. U istraživanju su postavljena tri tehnološka procesa koja se međusobno razlikuju u tehnologiji i starosti postrojenja dekoloracije i deodorizacije. Od parametara kvalitete određen je udio negliceridnih komponenti, oksidativni pokazatelji, Rancimat test i senzorska ocijena. Proces s kombinacijom kontinuirane dekoloracije i kontinuirane deodorizacije u koloni daje najbolje rezultate parametara kvalitete jestivog suncokretovog ulja.
Project / theme: 058-0580696-0704
Original language: HRV
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: dskevin@pbf.hr (dskevin@pbf.hr), 3. Ožu. 2011. u 17:35 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4