crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 543201

Disertation

Author: Martinac, Mia
Title: Određivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama
( Determination of carbohydrates content in coffee substitutes )
Type: baccalaureus graduate thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 15.07.
Year: 2009
Page: 25
Mentor: Komes, Draženka
Principal investigator: Belščak-Cvitanović, Ana
Keywords: Kavovine; Žitarice; Ugljikohidrati
( Coffee substitutes; Cereals; Carbohydrates )
Abstract:
Kavovine su zdravstveno prihvatljiva zamjena za kavu jer ne sadrže kafein, a najčešće se dobivaju preradom korijena cikorije ili ječma te drugih žitarica. Pripravljaju se dodatkom vode ili mlijeka i predstavljaju nutritivno uravnotežen napitak koji može biti sastavni dio zdravog obroka. Cilj rada bio je odrediti udjele suhe tvari i ugljikohidrata u sedam kavovina. U tu svrhu primjenjene su dvije gravimetrijske metode. Najveći udjel polisaharida određen je u instant kavovini od ječma koja je imala i najveći udjel suhe tvari. Najmanji udjel polisaharida određen je u kavovini od prženog korijena cikorije.
Project / theme: 058-0000000-3470
Original language: HRV
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: dkomes@pbf.hr (dkomes@pbf.hr), 17. Stu. 2011. u 13:18 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4