crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 618795

Disertation

Author: Bitunjac, Jelena
Title: Utjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera
Type: baccalaureus graduate thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 11.07.
Year: 2012
Page: 37
Mentor: Komes, Draženka
Keywords: Čokolada; Likeri; Polifenoli
Abstract:
Čokoladni likeri su jaka alkoholna pića, u posljednje vrijeme sve popularnija, osobito kod ženske populacije, ne samo zbog svoje atraktivne arome i okusa, nego i polifenolnog sastava, koji ima potencijalno pozitivno djelovanje na zdravlje. Cilj ovog rada je odrediti utjecaj dodatka različitih vrsta čokolade (30, 32, 50 i 72% kakaovih dijelova) na polifenolni sastav čokoladnih likera pripremljenih s 25%-tnim etanolom. Primjenom spektrofotometrijskih metoda određen je polifenolni sastav (udio ukupnih fenola, flavonoida, flavan-3-ola i proantocijanidina) čokolada i pripremljenih čokoladnih likera. Najveći udio polifenola određen je u likeru od čokolade sa 72% kakaovih dijelova koji se potencijalno može uvrstiti u funkcionalne proizvode.
Project / theme: 058-0000000-3470
Original language: ENG
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: Ana Belščak (abelscak@pbf.hr), 18. Vel. 2013. u 11:39 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4