crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 760861

Journal

Authors: Škevin, Dubravka; Pospišil, Ana; Kraljić, Klara; Obranović, Marko; Knezović, Nina; Balać, Tanja
Title: Kemijski sastav sirovog sojinog ulja proizvedenog iz novih kultivara
( Chemical composition of crude soybean oil produced from new cultivars )
Source: Proceedings of the 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ed). - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski Fakultet , 2015. 324-328 (ISBN: 978-953-7878-28-3).
Meeting: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture
Location and date: Opatija, Hrvatska, 16-20.02.2015.
Keywords: soja; novi kultivari; sastav masnih kiselina; steroli; tokoferoli
( soybean; cultivar; fatty acids; sterols; tocopherols )
Abstract:
Cilj ovog rada bio je utvrditi utjecaj novih kultivara soje na sastav sojinog ulja ; sastav masnih kiselina, sterola i tokoferola. Ulje je proizvedeno ekstrakcijom po Soxhletu. Kultivar je imao značajan utjecaj na udjel pojedinačnih i ukupnih sterola, pojedinačnih i ukupnih tokoferola, na udjel palmitinske, stearinske, oleinske, linolne, α-linolenske, arahinske i behenske masne kiseline, na omjere polinezasićenih masnih kiselina (PUFA) i ukupnih tokoferola, kao i na omjere PUFA i svakog pojedinačnog tokoferola. Ulja kultivara koji su prisutni na tržištu i ulja novih kultivara proizvedenih oplemenjivanjem razlikuju se u prosječnom sastavu masnih kiselina, sterola i tokoferola.
Type of meeting: Predavanje
Type of presentation in a journal: Full-text (1500 words and more)
Type of peer-review: International peer-review
Original language: HRV
Category: Znanstveni
Research fields:
Agriculture,Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: Klara Kraljić (kkraljic@pbf.hr), 11. Svi. 2015. u 09:09 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4