crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 862045

Journal

Authors: Draženka Komes
Title: Funkcionalna čokolada
( Functional chocolate )
Source:
Meeting: 2. savjetovanje konditora
Location and date: Beograd, Srbija, 04.04.2016.
Keywords: Bioaktivni spojevi, čokolada, funkcionalna hrana, sladila
( Bioactive compounds, chocolate, functional food, sweeteners )
Abstract:
Kao rezultat potreba suvremenog društva za kvalitetnijom hranom, koja neće samo zadovoljavati glad i osiguravati esencijalne nutrijenate, nego čije konzumiranje će doprinijeti i prevenciji određenih bolesti, razvoj funkcionalnih čokolada predstavlja izrazito područje i znanstvenika i prehrambeih tehnologa. paleta funkcionalnih dodataka čokoladi u stalnom je porastu, a uključuje različite biljne dodatke, začine, probiotike i prebiotike, zamjene za masti, prirodna sladila i sl.
Type of meeting: Pozvano
Type of presentation in a journal: Abstract
Type of peer-review: No peer-review
Original language: HRV
Category: Expert
Research fields:
Food processing technology
Contrib. to CROSBI by: Draženka Komes (dkomes@pbf.hr), 17. Vel. 2017. u 11:51 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4