crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Home
 About the project
 FAQ
 Contact
4 gif
Browsing
Basic search
Advanced search
Statistical data
Other bibliographies
Similar projects
 Catalogues and databases

Bibliographic record number: 974405

Disertation

Author: Odeh, Dyana
Title: Procjena oksidacijske stabilnosti i senzorskih svojstava lanenog ulja dodatkom začina i začinskog bilja
( Evaluation of oxidative stability and sensory properties of flax oil infused with species and herbs )
Type: postgraduate specialist thesis
Faculty: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
University: Sveučilište u Zagrebu
Location: Zagreb
Date: 15.06.
Year: 2018
Page: 63
Mentor: Škevin, Dubravka
Keywords: laneno ulje, oksidacijska stabilnost, začinsko bilje, antioksidansi, mikroorganizmi
( flaxseed oil, oxidative stability, herbs, antioxidants, microorganisms )
Abstract:
Laneno ulje je dobro poznato po svojim zdravstvenim prednostima koje se uglavnom pripisuju visokom sadržaju omega-3 alfa linolenske kiseline (ALA) koja čini više od 50, 0 % ukupnih masnih kiselina. ALA masna kiselina je osjetljiva na oksidaciju, stoga je glavni cilj ovog rada bio procjeniti da li dodatak začina i začinskog bilja može poboljšati oksidacijsku stabilnost i senzorska svojstva lanenog ulja. Procjena navedenih parametara odredila se primjenom kromatografskih, spektrofotometrijskih i mikrobioloških analiza obzirom na potencijalne biološke opasnosti.
Original language: HRV
Research fields:
Interdisciplinary biotechnical sciences
Contrib. to CROSBI by: Dyana Odeh (dyana.odeh@biol.pmf.hr), 16. Pro. 2018. u 18:12 sati



Print version   za tiskati


upomoc
foot_4