Numerical interpretation of drying curve of food products (CROSBI ID 124120)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Tomas, Srećko ; Skansi, Darko
engleski
Numerical interpretation of drying curve of food products
U radu je istraživana mogućnost moleliranja konvekcijsko sušenja prehrambenih produkata. Konvekcijsko sušenje provođeno je u sušioniku s fluidizirajućim slojem i vibracionim sitom, te u s dubokim fiksnim slojem, a za aproksimaciju i numeričku obradu eksperimentalnih podataka korištena je metoda najmanjih kvadrata i troparametarski matematički model. Rezultati su pokazali primjenjivost korištenog matematičkog modela za opisivanje provedenih procesa sušenja u cijelosti.
drying; food products; modelling of drying kinetics; numerical regression
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Temeljne tehničke znanosti, Prehrambena tehnologija