Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Količina soli u hrvatskim pekarskim proizvodima (CROSBI ID 158530)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko Količina soli u hrvatskim pekarskim proizvodima // Hrvatski časopis za javno zdravstvo, 6 (2010), 21;

Podaci o odgovornosti

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko

hrvatski

Količina soli u hrvatskim pekarskim proizvodima

Visoki krvni tlak je glavni uzročni čimbenik srčanih bolesti i moždanog udara, koji može biti uspješno smanjen redukcijom unosa natrija (preko kuhinjske soli) u prehrani. Unos soli za stanovništvo diljem Europe, pa tako i Hrvatske, je visok i premašuje količine potrebne za normalno funkcioniranje. Prosječan unos soli u svijetu iznosi oko 10-13 g/dan, a u Hrvatskoj i više. Preporuke svjetske zdravstvene organizacije su 5-6 g/dan.

smanjenje unosa soli; pekarski proizvodi

nije evidentirano

engleski

Salt content in croatian's bakery products

nije evidentirano

salt reduction; bakery products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6 (21)

2010.

objavljeno

1845-3082

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice