crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 112710

Časopis

Autori: Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Production and quality of Šuica cheese
( Production and quality of Šuica cheese )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 50 (2000), 4; 271-277
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: Production; quality; cheese
( Production; quality; cheese )
Sažetak:
Šuički sir pripada skupini mekih, bijelih, punomasnih sireva proizvedenih od ovčjeg mlijeka, ili mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka. Analizirano je ukupno 50 uzoraka sira, proizvedenih od ovčjeg mlijeka, uzetih iz 10 obiteljskih gospodarstava. Izvršene su analize kemijskog sastava sira (količina vode suhe tvari, masti, proteina, NaCl, pepela, kalcija i fosfora) i pH vrijednosti. Izvršeno je i senzorsko ocjenjivanje svih uzoraka sira. Rezultati pokazuju da Šuički sir u prosjeku sadrži 49.18 % vode, 50.82% suhe tvari %, 26.35 % masti, 16.28 % proteina, 3.62% NaCl, 4.57 % pepela, 0.55% Ca i 0.18% P.
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Znanstveni
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Production and quality of Šuica cheese



  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4