Production and quality of Šuica cheese (CROSBI ID 99764)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Mioč, Boro ; Pavić, Vesna ; Antunac, Neven ; Lukač Havranek, Jasmina
hrvatski
Production and quality of Šuica cheese
Šuički sir pripada skupini mekih, bijelih, punomasnih sireva proizvedenih od ovčjeg mlijeka, ili mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka. Analizirano je ukupno 50 uzoraka sira, proizvedenih od ovčjeg mlijeka, uzetih iz 10 obiteljskih gospodarstava. Izvršene su analize kemijskog sastava sira (količina vode suhe tvari, masti, proteina, NaCl, pepela, kalcija i fosfora) i pH vrijednosti. Izvršeno je i senzorsko ocjenjivanje svih uzoraka sira. Rezultati pokazuju da Šuički sir u prosjeku sadrži 49.18 % vode, 50.82% suhe tvari %, 26.35 % masti, 16.28 % proteina, 3.62% NaCl, 4.57 % pepela, 0.55% Ca i 0.18% P.
Production; quality; cheese
nije evidentirano
engleski
Production and quality of Šuica cheese
nije evidentirano
Production; quality; cheese
nije evidentirano