Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti (CROSBI ID 99784)
Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)
Podaci o odgovornosti
Božanić, Rajka ; Tratnik, Ljubica ; Drgalić, Ida
hrvatski
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).
kozje mlijeko; kemijski sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi
nije evidentirano
engleski
Goat's milk: characteristics and possibility
nije evidentirano
goat's milk; chemical composition; taste; therapeutic values; products
nije evidentirano