Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.) (CROSBI ID 338062)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bubalo, Joško Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.) / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Bubalo, Joško

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Utjecaj toplinskog predtretmana i temperature čuvanja na skladišnu sposobnost mandarine unshiu (C. unshiu Marc.)

Istraživano je djelovanje dviju temperatura čuvanja (0 i +3° C) na kvalitetu plodova mandarine unshiu cv. Saigon uz primjenu potapanja plodova tri minute u vodu (HWD)temperature 46, 48 50 i 52° C. Na temperaturi od 0°C HWD 48 je imao dobro sačuvane kiseline, a kod ostalih svojstava nije izazvao promjene u odnosu na kontrolu. Na temperaturi od 3°C nije bilo značajnijeg djelovanja tretmana na kemijski sastav plodova. Gubitak plodova na težini nakon čuvanja bio je manji kod plodova čuvanih na 0°C, u odnosu na čuvanje na+3°C. Indeks promjene boje bio povoljniji kod plodova čuvanih na 3°C.

unshiu Marc.; čuvanje; potapanje u vrelu vodu; kvaliteta; temperatura; čuvanja

nije evidentirano

engleski

The effect of heat pre-treatment and storage temperature on postharvest behaviour of Satsuma mandarin (C. unshiu Marc.)

nije evidentirano

Citrus unshiu Marc.; storage; hot water dips; quality; storage temperature

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

14.10.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)