crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 182755

Knjiga

Autori: Havranek, Jasmina; Rupić, Vlatko
Naslov: Mlijeko od farme do mljekare
( Milk from farm to processing )
Vrsta knjige: Udžbenik
Formalni urednik/ci: Volarić, Vera
Izdavač: Hrvatska mljekarska udruga
Grad: Zagreb
Godina: 2003
Stranica: 238
ISBN: 953-96089-7-X
Ključne riječi: mlijeko; kvaliteta; higijena; sigurnost; proizvodnja mlijeka
( milk; quality; hygiene; safety; milk processing )
Sažetak:
Mlijeko i mliječni proizvodi pripadaju skupini osnovnih nezamjenjivih namirnica u prehrani ljudi. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu, a to je kvalitetno mlijeko. Tehnologija proizvodnje mlijeka najsloženiji je tehnološki proces u stočarstvu na koji utječe mnoštvo različitih čimbenika. Ovim izdanjem nastojali smo objediniti sve čimbenike vezane na tehnologiju proizvodnje mlijeka, mužnju, postupke s mlijekom nakon mužnje, kontrolu kakvoće mlijeka, bolesti vimena i njihovu dijagnostiku, hranidbu i njen utjecaj na kakvoću mlijeka, načine držanja krava, higijenu staja i mikroklimu, sustave i svu opremu za mužnju, znači sve što utječe na količinu, kemijski sastav i higijensku ispravnost mlijeka za potrošnju i dobivanje kvalitetnih mliječnih proizvoda.
Projekt / tema: 0178016, 0178023, 0178022
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Znanstvena
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija)



  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4