Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mlijeko od farme do mljekare (CROSBI ID 2534)

Autorska knjiga | udžbenik

Havranek , Jasmina ; Rupić, Vlatko Mlijeko od farme do mljekare. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2003

Podaci o odgovornosti

Havranek , Jasmina ; Rupić, Vlatko

Volarić, Vera

hrvatski

Mlijeko od farme do mljekare

Mlijeko i mliječni proizvodi pripadaju skupini osnovnih nezamjenjivih namirnica u prehrani ljudi. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu, a to je kvalitetno mlijeko. Tehnologija proizvodnje mlijeka najsloženiji je tehnološki proces u stočarstvu na koji utječe mnoštvo različitih čimbenika. Ovim izdanjem nastojali smo objediniti sve čimbenike vezane na tehnologiju proizvodnje mlijeka, mužnju, postupke s mlijekom nakon mužnje, kontrolu kakvoće mlijeka, bolesti vimena i njihovu dijagnostiku, hranidbu i njen utjecaj na kakvoću mlijeka, načine držanja krava, higijenu staja i mikroklimu, sustave i svu opremu za mužnju, znači sve što utječe na količinu, kemijski sastav i higijensku ispravnost mlijeka za potrošnju i dobivanje kvalitetnih mliječnih proizvoda.

mlijeko; kvaliteta; higijena; sigurnost; proizvodnja mlijeka

nije evidentirano

engleski

Milk from farm to processing

nije evidentirano

milk; quality; hygiene; safety; milk processing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga

2003.

953-96089-7-X

238

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)