crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 252212

Zbornik radova

Autori: Sindik, Joško; Barać, Jadranka
Naslov: Popularni kineziološki programi za predškolsku djecu kao poticaj za strukturiranje slobodnog vremena osnovnoškolske djece.
( Popular kinesiological programs for pre-school age children as a stimultion for spending free time at elementary school children )
Izvornik: 4. Konferencija o sportu Alpe-Jadran : Zbornik radova / Hofman, Emil (ur.). - Zagreb : Fakultet za fizičku kulturu Sveučilišta , 1999. 291-294.
Skup: Konferencija o sportu Alpe-Jadran (4 ; 1999)
Mjesto i datum: Rovinj, Hrvatska, 23.-26.06.1999.
Ključne riječi: sport; igraonica; efekti; predškolski; škola; djeca
( sport; workshop; effects; pre-school; school; children )
Sažetak:
Opisan je koncept tzv. sportskih igraonica, u suštini kinezioloških programa koji s malom frekvencijom, trajanjem i intenzitetom rada omogućuju upoznavanje djece sa svim relevantnim obilježjima aktivnosti malog nogometa, odnosno stolnog tenisa. “ Pojednostavljenje” ovih vrsta kinezioloških aktivnosti svodi se na reduciranje broja tehničkih i taktičkih elemenata i nivoa složenosti i uspješnosti motoričke izvedbe, a u skladu s razvojnim mogućnostima djece predškolske dobi. Moguće je reducirati zahtjeve u odnosu na različitost vrsta udaraca, složenost udaraca, a osobito u pogledu snage udarca, preciznosti, pravilnosti. Opisane su osnovne zadaće, metodološki oblici i metode rada u igraonicama, te “ varijante” provedbe programa - u reduciranom ili potpunom obliku. Odgojni efekti se mogu očekivati samo kao dugoročna programa, ukoliko se nastavi kontinuitet sličnih (dakako metodološki i sadržajno “ savršenijih” ) programa i u osnovnoj školi. Preduvjet ovog kontinuiteta jest uspostavljanje kvalitetnog dijaloga sa: · ; roditeljima (informiranje istih o interesu djece za sudjelovanjem u kineziološkim aktivnostima, te o mogućnostima daljnjeg uključivanja djece u aktivnosti slične vrste -u sportskim klubovima, u školi, u slobodno vrijeme) · ; osnovnim školama i školskim športskim klubovima (preporuke - dostavljanje popisa djece s interesom za uključenje u kineziološke aktivnosti školama) · ; zainteresiranim sportskim klubovima (upućivanje djece na trenere s kojima je uspostavljen pozitivan kontakt i adrese sportskih klubova u blizini mjesta stanovanja).
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Cjeloviti rad (više od 1500 riječi)
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Psihologija  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4