crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 252571

Zbornik radova

Autori: Sindik, Joško
Naslov: Algoritamski povezane relacijske baze podataka kao osnova planiranja u edukacijskoj i kineziološkoj psihologiji te u psihologiji rada.
( Alghoritmic linked relation data bases as a base for planning in education and kinesiological psychology and in work psychology. )
Izvornik: Knjiga sažetaka 10. godišnje konferencije hrvatskih psihologa, Plitvička Jezera / Alija Kulenović (ur.). - Zagreb : Hrvatsko psihološko društvo , 2002. 37-38..
Skup: 10. godišnje konferencije hrvatskih psihologa
Mjesto i datum: Plitvička jezera, 2002.
Ključne riječi: baze; podataka; algoritam; povezivanje; faze
( bases; data; algorithm; linking; phases )
Sažetak:
Premda naslov rada ukazuje na primjenu „ baza podataka“ kao osnova planiranja u području psihologije rada, kineziološkoj i edukacijskoj psihologiji, u ovom će kratkom prikazu biti obuhvaćen samo dio edukacijske psihologije: područje predškolskog odgoja i obrazovanja. Naime, osnovna logika ovako osmišljenog planiranja je praktički ista u svim navedenim (i drugim) područjima. Različit je popis karakteristika koje se stimuliraju (inicijalna „ baza podataka“ ), u kineziologiji su to karakteristike značajne za uspjeh u određenoj kineziološkoj disciplini, u psihologiji rada opis karakteristika bitnih za uspjeh u nekom poslu, u školi su to školski predmeti. Analogno, načini za stimuliranje razvoja odnosno napredovanja u popisanim karakteristikama (dakle, naredne „ baze podataka“ ) uvjetovane su područjem kojim se bavimo. Dakle, načini, sadržaji ili metode rada u školi su vezane uz popise gradiva koje educirani treba savladati, u kineziologiji su to popisi tjelesnih vježbi, u psihologiji rada specifični programi radnog obučavanja.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
PsihologijaVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4