crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 284013

Zbornik radova

Autori: Samaržija, Dubravka, Antunac, Neven, Havranek, Jasmina, Kalit, Samir, Pecina, Marija.
Naslov: Quality of farmhouse hard cheeses made from raw sheep´s milk.
Izvornik: Zbornik sažetaka 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem. / Ljubica Tratnik (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2002. 63-63.
Skup: 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem.
Mjesto i datum: Lovran, 13-15. 11.2002.
Ključne riječi: hard sheep cheeses; sensory evaluation; pathogenic bacteria; lipolytic; and proteolytic bacteria
Sažetak:
Over the period of two years 38 mature hard cheeses made from raw sheep׳ s milk by traditional methods, randomly chosen in different Mediterranean area of Croatia, were examined the occurrence of potentially pathogenic bacteria Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes and Escerichia coli O157:H7. The results showed that none of examined cheeses were positive to presence of pathogenic bacteria, except 8 samples of occurrence of S. aureus although their counts had never exceeded 720 cfu/ml. Significant differences (p<0, 01) in the chemical and organoleptic characteristic among cheeses were estimated. No significant differences were observed in the count of lipolytic and proteolytic bacteria.
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Domaća recenzija
Projekt / tema: 0178023, 0178022, 0178016, 0178007
Izvorni jezik: ENG
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija)



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4