crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 334561

Časopis

Autori: Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mamula, Petar; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, Tomislav
Naslov: Viskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane
( Viscosity of stirred yoghurt during storage )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 57 (2007), 3; 209-218
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: tekući jogurt; viskoznost
( stirred yoghurt; viscosity )
Sažetak:
Cilj ovog rada bio je utvrditi promjene viskoziteta tekućeg jogurta (n=10) proizvođača A i proizvođača B (n=10) tijekom pohrane od 21 dana. Sadržaj masti, suhe tvari, bezmasne suhe tvari, količina mliječne kiseline, pH i viskozitet tekućeg jogurta utvrđeni su 0., 7., 14. i 21. dana pohrane proizvoda na temperaturi od 4° C. Značajna promjena viskoziteta tekućeg jogurta (p<0, 05) utvrđena je 0. i 21. dana za oba jogurta. Vrijednost viskoziteta tekućeg jogurta proizvođača A od 0, 324 Pa*s prvog dana povećala se na 1, 912 Pa*s 21. dana. Istovremeno, vrijednost viskoziteta tekućeg jogurta proizvođača B povećala se od 0, 208 Pa*s 1. dan na 0, 883 Pa*s 21. dana. U odnosu na proizvođača A, značajno veća količina suhe tvari bez masti i veće količine mliječne kiseline (p<0, 05) tekućeg jogurta proizvođača B, uvjetovali su stabilniju strukturu gela tijekom pohrane.
Projekt / tema: 178-1782128-2121, 178-1782128-2127, 178-1782128-2124
Izvorni jezik: HRV
Rad je indeksiran u
bazama podataka:
Scopus
SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
Science Citation Index Expanded (SCI-EXP) (sastavni dio Web of Science Core Collectiona)
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija)
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Viskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane
Upisao u CROSBI: szamberlin@agr.hr (szamberlin@agr.hr), 30. Tra. 2008. u 13:26 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4