crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 3440

Ostalo

Autori: Vukić, Zoran; Ožbolt, Henrieta; Kuljača, Ljubomir; Pavleković, Dean
Naslov: Otkrivanje i lokalizacija kvara u sustavima automatskog upravljanja
( Failure Detection and Isolation in Control Systems )
Izvornik: 036003/01-97
Vrsta: Elaborat
Godina: 1997
Ključne riječi: Otkrivanje kvara; lokalizacija kvara; dijagnostika kvara; otkrivanje kvara na temelju modela; otkrivanje kvara na temelju znanja; integrirani dijagnostički sustav
( Failure detection and isolation; failure diagnostics; model based failure detection; knowledge based failure detection; integrated diagnostic system )
Sažetak:
U radu su pojašnjene osnovne ideje i postupci pri otkrivanju i lokalizaciji kvara koji su danas u eksperimentalnoj i praktičnoj upotrebi u sustavima automatskog upravljanja. Opisane su kvantitativne tehnike temeljene na analitičkom matematičkom modelu procesa, te novije, kvalitativne tehnike temeljene na heurističkom (iskustvenom) znanju obrađenom metodama umjetne inteligencije (ekspertni sustavi, neizrazita logika, neuronske mreže). Prikazan je i integrirani sustav za dijagnostiku kvara koji koristi što je moguće više raspoloživih izvora informacija o procesu, kao što su: mjereni signali, analitički model, statistički podaci, kvalitativni model, itd. Predložen je sustav za dijagnostiku kvara pogodan za automatizirane brodske procese, bespilotne ronilice, kao i za druge sustave automatskog upravljanja.
Projekt / tema: 036003
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Elektrotehnika  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4