Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja (CROSBI ID 353952)

Ocjenski rad | diplomski rad

Tominić, Maja Stabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja / Komes, Draženka (mentor); Vrač, Nevenka (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Tominić, Maja

Komes, Draženka

Vrač, Nevenka

hrvatski

Stabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja

Cilj diplomskog rada bio je odrediti promjene fizikalnih parametara (masa, visina, čvrstoća, relativna vlaga) i senzorske karakteristike komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja. Komprimati su proizvedeni od glukoze i saharoze različitih omjera glukoznog sirupa te magnezijevog stearata i arome bijele čokolade. U radu je provedena granulometrijska analiza, a mjerena su ranije spomenuti fizikalni parametari te je napravljena senzorska analiza komprimata. Dobiveni rezultati pokazali su varijacije mase i visine komprimata tijekom skladištenja, dok se čvrstoća komprimata u tom periodu povećavala. Največa čvrstoća određena je u komprimatima proizvedenim od glukoze i saharoze kao 100%-tne šećerne komponente. Svi uzorci komprimata nakon jednomjesečnog skladištenja bili su dobre senzorske kakvoće.

Granulometrijska analiza; Komprimati; Relativna vlaga; Senzorska analiza

nije evidentirano

engleski

Stability of comprimates quality during one-month storage

nije evidentirano

Comprimates; Granulometric analysis; Relative humidity; Sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

56

10.07.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija