crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 41547

Disertacija

Autor: Horvat, Krunoslav
Naslov: Primjena distribuirane periferije i inteligentnih senzora na hidroelektranama
( Application of distributed periphery and intelligent sensors for hydropower plants )
Vrsta: magistarski rad
Fakultet: Fakultet elektrotehnike i računarstva
Sveučilište: Sveučilište u Zagrebu
Mjesto: Zagreb
Datum: 01.12.
Godina: 2000
Stranica: 128
Mentor: Vukić, Zoran
Ključne riječi: inteligentni senzori; distribuirana periferija; područna mreža; industrijska mreža; digitalna komunikacija; komunikacijski protokol; upravljanje u stvarnom vremenu; hidroelektrana
( intelligent sensors; distributed periphery; fieldbus; industrial network; digital communication; communication protocol; real-time control; hydro-power plant )
Sažetak:
Cilj ovog rada je analizirati mogućnosti uvođenja distribuirane periferije i inteligentnih senzora u industrijske sustave. Takav način razmišljanja potkrijepljen je realnim primjerom uporabe inteligentnih senzora i distribuirane periferije ne HE "Miljacka". U uvodu predstavljene su komunikacijske mreže u industrijskom okruženju na svim industrijskim razinama, njihova podjela, te uključenost u ISO/OSI RM. Opis distribuirane periferije dan je kroz usporedbu najznačajnijih procesnih mreža. Inteligentni senzori i aktuatori opisani su kroz njihove osnovne karakteristike i razloge njihove primjene. SDS protokol je pojašnjen te je predstavljeno upravljanje inteligentnim senzorima i aktuatorima uz pomoć usluga SDS protokola. Također je dan primjer priključivanja neinteligentnih senzora i aktuatora na SDS mrežu. Na kraju je opisana revitalizacija HE "Miljacka" s opisom mogućnosti uporabe inteligentnih senzora i aktuatora kao i distribuirane periferije na pojedinim sustavima hidroelektrane. Dana je programska i hardverska realizacija sustava upravljanja.
Projekt / tema: 036003, 01920201
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Elektrotehnika,Strojarstvo  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4