crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 423968

Časopis

Autori: Baban, Mirjana
Naslov: Bili smo na godišnjem pregledu državne ergele lipicanaca na kojem je i raspravljano o radu Saveza uzgajivača lipicanske pasmine konja. Nakon MB 137 Pluto Prado, Neapolitano iz Lipice.
( We attended the annual review of the state stud farm of Lipizzan horses where the work of the Federation of Lipizzan Breeders was discussed. After Pluto Prado 137 comes Neapolitano from Lipica. )
Izvornik: Agroglas (1333-1728) 93 (2004); 50-51
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: Ergela Lipicanaca; Godišnji Pregled; Neapolitano
( Stud farm; Lipizzan horses; annual review )
Sažetak:
Povjerenstvo imenovano od strane Ministarstva poljoprivrede i šumarstva svake godine ima zadatak obići ergele i dobiti uvid u stanje na terenu, u svrhu godišnjeg pregleda ergela. Od prošle godine, rad Povjerenstva se bitno razlikovao od rada prethodnih godina, što je ocijenjeno kao kvalitetniji pomak što boljem uzgoju. U okviru pregleda jedne ergele, Povjerenstvo je pozvalo i predstavnike konjogojskih udruga, Središnjeg saveza uzgajivača i privatne uzgajivače kako bi se i oni predstavili i nešto rekli o svom radu, kao i o problemima koje ih muče. Za vrijeme godišnjeg pregleda ergele Đakovo, rad su predstavili i članovi Središnjeg Saveza uzgajivača lipicanskih konja.Državna ergela Đakovo trenutno broji 224 grla, od kojih su 185 lipicanska.Na kraju je istaknuto da je za budućnost nužno ići u smjeru osnivanja specijalizirane konjogojske organizacije kao krovne za cjelokupan uzgoj u Republici Hrvatskoj.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Bili smo na godišnjem pregledu državne ergele lipicanaca na kojem je i raspravljano o radu Saveza uzgajivača lipicanske pasmine konja. Nakon MB 137 Pluto Prado, Neapolitano iz Lipice.
Upisao u CROSBI: mbaban@pfos.hr (mbaban@pfos.hr), 23. Srp. 2009. u 08:53 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4